Sovesofaer

Opbevarings sovesofa – Sådan finder du den den bedste

Det bliver ikke meget mere smart, hvis du ikke har så meget plads og gerne vil have både sofa og seng. Med en sovesofa med opbevaring kan du pakke sengen sammen, når der kommer gæster og byde velkommen ind i dit hyggelige hjem til en kop kaffe i sofaen.

Med opbevaring i din sovesofa kan du spare endnu mere plads end med stort set alle andre alternativer, for du har dermed muligheden for at lægge dyne, puder og eventuel topmadras væk, uden at skulle investere i et ekstra møbel til det formål.

Sandra sovesofa

Pris: 3.799kr

Himalaya sovesofa vendbar

Pris: 3.999kr

Grå højrevendt Stanford LUX U-sovesofa

Pris: 4.997kr

Monaco U-sovesofa

Pris: 8.999kr

Ravenna sovesofa magasinholder

Pris: 2.699kr

Grå Ravenna sovesofa magasinholder

Pris: 2.795kr

Hvem vælger en sovesofa med opbevaring?

Der er ikke nogen opskrift på, hvem der vælger denne form for møbel. Det er dog et oplagt valg til studieboligen, hvor der ofte skal være mange funktioner på ganske lidt plads, og alternative løsninger ofte er nødvendige for at få det hele til at gå op.

Multifunktionelle møbler gør det muligt at give et enkelt rum flere forskellige anvendelsesmuligheder, og derfor kan en sovesofa med opbevaring være den perfekte løsning til dig, hvis du bor småt, men gerne vil have muligheden for at udnytte pladsen optimalt.

Hvordan bruges en sovesofa med opbevaring?

Som regel ligger opbevaringspladsen under chaiselongen, således at selve hynden kan skubbes op, og det er et rum til opbevaring af dyner eller lignende i chaiselongens bund.

Det er en praktisk løsning, der gør, at du har muligheden for at opbevare dit sengetøj i selve møblet i stedet for at skulle bruge ekstra plads for at få det af vejen, når du skal bruge din sovesofa.

I andre tilfælde er opbevaringen en skuffe under sofadelen af dit møbel eller chaiselongen, der kan trækkes ud og fyldes, mens den samtidig fungerer som en del af udtræksmekanismen, der er med til at lave sofaen om til en seng.

I alle tilfælde får du tre i et møbel, som opfylder en række funktioner, der ellers skulle flere forskellige større møbler til at dække.

 • Seng
 • Sofa
 • Opbevaringsmøbel til sengetøj og topmadras.

Du sparer med andre ord både plads og penge, hvis du vælger et multifunktionelt møbel for at optimere udnyttelsen af dine kvadratmeter.

Sovesofa med opbevaring – fordele og ulemper

Når du har få rum og få kvadratmeter at gøre med, er det altid en stor fordel at vælge multifunktionelle møbler til dit hjem, således at du virkelig får udnyttet pladsen. Men der er også ulemper ved at vælge et møbel som en sovesofa med opbevaring:

Fordele:

 • Du får flere funktioner i et møbel
 • Du sparer plads
 • Du sparer penge
 • Du får mere ud af pladsen i dit hjem.

Ulemper

 • Du skal pakke dit sengetøj op og ned, hver gang du gerne vil skifte funktion på møblet
 • Du sidder ikke helt så godt som i en klassisk sofa
 • Du skal have fat i en topmadras for at ligge ligeså behageligt som i en almindelig seng
 • De fleste sovesofaer med opbevaring kan kun fås i str. 140x200 cm.

En sovesofa med opbevaring er ikke det optimale valg for alle, det er klart. Men står du og mangler en seng, der ikke optager for meget plads, så kan det være et rigtig godt alternativ til flere store møbler i et rum.